mvo

Alle TOP10 bedrijven hebben een bewuste keuze gemaakt voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dat wil zeggen dat zij niet alleen commerciële doelstellingen nastreven (profit), maar vooral rekening houden met de effecten daarvan op het milieu (planet) en de mens (people).

Die bewuste keuze voor maatschappelijk verantwoord ondernemen biedt een aantal voordelen. Niet alleen dragen de TOP10 bedrijven bij aan een betere leefomgeving, ze hebben ook een streepje voor bij klanten, leveranciers en investeerders. Verder zijn de medewerkers meer betrokken bij het bedrijf en is het eenvoudiger om ervaren een gemotiveerde mensen aan te trekken. Tot slot besparen de TOP10 bedrijven op hun kosten, onder andere door:

  • minder tot geen chemie meer te gebruiken tijdens de plaatvervaardiging
  • in de drukkerij gebruik te maken van klimaatneutrale grondstoffen, bio-inkten en groene stroom
  • minder papierafval te genereren door gebruik te maken van moderne drukpersen en printers
  • laag ziekteverzuim door betrokken en gemotiveerde medewerkers

FSC, PEFC EN TOP10green
Alle TOP10 bedrijven zijn FSC en PEFC gecertificeerd. Daarmee hebben klanten niet alleen de zekerheid dat de grondstof voor het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen, maar ook dat de verwerking van het papier alleen kan worden gerealiseerd door gecertificeerde bedrijven.

Om nog meer invulling te geven aan de wens om zoveel mogelijk milieuvriendelijk papier aan te kunnen bieden aan hun klanten, hebben de TOP10 bedrijven een eigen papierlijn samengesteld; TOP10green.

Meer informatie over deze unieke papierlijn vindt u op de TOP10green pagina.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen